138 Chesterfield - Sheffield Wedİngiltere 1.liginde şampiyonluk ligine çıkma mücadelesi veren Sheffield Wed ligde 57 puanla 3.sırada bulunuyor geçen hafta evinde Stevenage karşısında 0-1 lik mağlubiyet aldılar onlar adına hesapta olmayan bir yenilgiydi zirveye ortak olma adına buraya mutlak 3 puan parolası ile gelicekler forvet Ryan Love ve defans oyuncusu Miguel Angelin oynamaları şüpheli gözükmekte...Chesterfield ise bu sezon vasat bir portre çizmekte ligde oynadığı 30 maçta sadece 5 galibiyet alan evsahibi 24 puanla bu sene arkasından su dökülüp uğurlancak gibi ayrıca Vycombeden sonra 52 gol kalesinde görerek en fazla gol yiyen 2.takım konumundalar defansta James Hurt takımdaki yerini alamayacak maçın tahminine geldiğimde Sheffieldin Wed rakibinin konumu itibari ile favori çıkmış Chesterfieldin düşme potasında olması ve kalan her maça final havasında baktılarından dolayı karşılıklı gollerle maçın üste gideceğini düşünüyorum...TAHMİN: KG VAR 1.55139 Aalen - BurghausenAlmanya 3.liginde topladığı 43 puanla averajla zirveye adını yazdıran Aalen oynadığı son 5 lig maçını kazandı evinde oynadığı 12 lig maçında 6 galibiyet 5 beraberlik 1 mağlubiyet alan evsahibi bu süreçte 17 gol atarken kalesinde 9 gol gördü...Play off mücadelesi içersinde varolma savaşını sürdüren Burghausen ise ligde oynadığı12 deplasman maçının 2 sini kazandı Burghausende 3 sakat 1 cezalı oyuncu bulunmakta bunlar defanstan Alexander Eberlein 4 gol ortasaha oyuncusu Youssef Mokhtari 3 gol Heiko Schwarz 1 gol ve forvet Nicky Adler8 gol oynayamacak isimler bu oyuncular takımı oldukça etkiler diye düşünüyorum lider Aalene bu maçta güvenmek gerek...TAHMİN: MS1 1.75147 Albinoleffe - Pescaraİtalya Seri B de Pescara ligde oynadığı son 6 maçı kazanmasını bildi 51 puanla lider Sassuolonun 2 puan gerisinde bulunan Pescaranın 1 maçıda eksik bulunmakta ligde rakip filelere attığı 55 golle en skorer takım kimliğini taşıyan Pescarada kuşkusuz en büyük pay sahibi 21 yaşındaki İtalyan asıllı Ciro İmmobile bizim Burak yılmazın değişik bir versiyonu diyebiliriz attığı 17golle gol kralığında number one olan İmmobile Pescaranın yükünü çekmekte Albiloneffe ligde 9 maçtır kazanamıyor ve düşme potasında bulunmakta bu takıma kanmı gerekli başka birşeymi bilemem ama gidişatları içaçıcı değil evinde oynadığı 13 lig maçında 3 galibiyeti bulunan Albiloneffede defans oyuncusu Francesco Luoni sakat takımdaki yerini alamayacak Albiloneffe 9 maçlık galibiyet hasretine formda Pescara karşısında son verirse benim adıma süpriz olur Pescara deplasmandada olsa İtalya Seri Bde ilk öne çıkan takım oranıda gayet iyi...TAHMİN: MS2 1.75160 Hertha - DortmundHerta Berlinde Stutgart karşısındaki 5-0 lık yenilgi sonrası Skibbenin görevine son verildi Herta Berlin ligde 10 maçtır kazanamıyor ve Herta Berlinin son 17 maçının 12si üst bitti B.Dortmund ise son 5 lig maçını kazandı B.Münihin 2 puan önünde liderliğini sürdüren Jürgen Kloopun talebeleri 15 maçtır yenilmiyor bu maçta Mario Götze takımdaki yerini alamayacak isim iddaa B.Dortmunda 1.35 oran açmış açıkcası ben oynamam oynayana saygı duymakla beraber benim tercihim 2,5 üstü olacaktır...TAHMİN: ÜST 1.55167 Everton - BlackpoolEverton ara transferde Donovan ve Pinneirayı takıma katarak hedefi 12 den vurdu bu ikili geçen haftaki Chelsea galibiyetinin mimarlarıydı Everton son 3 maçtır yenilmiyor artık Premier ligde pek hedefleri kalmadı gibi ama Fa Cup karşılarında hedef gibi durmakta kimbilir belkide kupayı alırlar Blackpool İngiltere Şampiyonluk liginde 4 .sırada ve Premier lige çıkma adınada bayağı iddaalı konumdalar son 10 resmi maçta 7 galibiyet 3 beraberlik aldılar iki takım arasında geçen sezon oynanan maçlarda bu sahada Everton 5-3 kazanırken deplasmanda 2-2 berabere kalmıştı bu karşılaşmadada fileler minumum 3 kez havalanır diye düşünüyorum...TAHMİN: ÜST 1.65173 Leeds - Doncasterİngiltere Şampiyonluk Liginde Leeds oynadığı son 2 maçını kaybetti ve Play off mücadele umutlarını zora soktular 45 puanlı Leeds Play offun 6 puan gerisinde bulunuyor Doncaster 24 puanla 24 takım içersinde son sırada bulunmakta deplasmanda İpswich Towdan sonra 33 golle en fazla gol yiyen takım konumunda zaten artık bu lige veda hutbesini okuyorlar maçları ya herro ya merro şeklinde geçmekte açıkcası Leedse açılan oran az rakipte Doncaster ben birazda risk alıp bu maça üst öneriyorum...TAHMİN: ÜST 1.55235 Deportivo La Coruna - Barcelona Atleticİspanya 2.Liginde Depertivo son 6 lig maçını kazandı ve toplamda oynadığı 10 maçın 9 undan galibiyetle ayrıldı evindede 12 lig maçında 10 galibiyet alan Depertivo dosta düşmana ne kadar misafirperver olduğunu kanıtladı çakma Barcelona lig statü gereği La ligaya çıkma gibi bir dertleri yok kendi yağlarında kavrulan çakma Barcada forvet Sorianonun Benficaya satılmasından sonra ofansif anlamda kayba uğradığını görüyoruz deplasmanda son zamanlarda gol yollarında sıkıntı çeken çakma barca vitesi otomatiğe atan Depertivo karşısında tutunamaz bültende güle oynaya maç sonu 1 olması gereken karşılaşma diyorum...TAHMİN: MS1 1.60257 Heracles - Roda İki hafta önce evinde Psv ile berabere kalan Heracles geçen haftada deplasmanda Twente karşısında 2-3 skorla galip ayrılarak süprize imza atmıştı açıkcası ben bu ligde taraf bahsi yerine gol seçeneklerine yönelmek daha mantıklı olur kanısındayım Heracleste forvet Everton attığı gollerle takımına kritik puanlar sağlamakta Roda ise 4 maçtır evinde kazanıyor içsahada topladığı puanlarla ortasıralarda kendine yer edinmekte en son Herenveen deplasmanında öne geçiren 3 gol bulup 4 gol yiyerek mağlup oluyorsan şapkayı önüne koyup düşünmek gerek zaten bu Rodayı ne zaman iddaa bülteninde görsem bir yerlerim kaşınmaya başlıyor ben bu maça 7+ giriyorum karar sizin...TAHMİN: TG 7+ 17.0258 Juventus - CataniaJuventus İtalya Seri Ada mağlup olmayan tek takım konumunda Juventus hafta içinde Parma deplasmanında 0-0 lık skorla berabere kaldı ve zirve yarışında 2 puan bıraktı bu maçta hedef 3 puan olsada iddaa yine yapmış yapacağını 1.15 gibi muazzam bir oran çıkarmışlar aralarındaki son 2 maçın berabere bitmesine rağmen Catania evinde Genoayı 4-0 la geçti buraya moralli geliyorlar Juventusa kafa tutarlarmı bilmem italyada ters sonuçlar çıkabilir ama bu maça 1 oynayıp 1.15 orandan yatmaktansa üst oynar 1.55 orandan yatarım...TAHMİN: ÜST 1.55.Ben hayat yumagini sustum sabirla ördüm Oysa kisa ömrümde ben ne insanlar gördüm Gördüm ahlar cekeni gördüm boyun bükeni Bir yandanda heryeri cennet sayanlar gördüm Gördüm ahlar cekeni gördüm boyun bükeni Bir yandanda heryeri cennet sayanlar gördüm İsyanlarim sahipsiz acilarim tarifsiz Serefini serefsize ben ne satanlar gördüm Gördüm sevgiye muhtac gördüm sefkate muhtac Gözü doymaz gönlü ac ben ne yamyamlar gördüm Gördüm sevgiye muhtac gördüm sefkate muhtac Gözü doymaz gönlü ac ben ne yamyamlar gördüm Hayat bir cark disinde herkes umut pesinde İhtiras atesinde ben ne yananlar gördüm Oh cekilmez yaraya kursun düsmüs araya Tanri diye paraya ben ne tapanlar gördüm Oh cekilmez yaraya kursun düsmüs araya Tanri diye paraya ben ne tapanlar gördüm İsyanlarim sahipsiz acilarim tarifsiz Serefini serefsize ben ne satanlar gördüm İsyanlarim sahipsiz acilarim tarifsiz Serefini serefsize ben ne satanlar gördüm Gördüm sevgiye muhtac gördüm sefkate muhtac Gözü doymaz gönlü ac ben ne yamyamlar gördüm.